Tips: Klä om gamla möbler!

Jag gillar att blanda gammalt och nytt i min inredning, och då menar jag inte bara gamla och nya prylar utan jag gillar också att förnya gamla saker. Ett väldigt smart sätt att förnya gamla möbler på är att klä om dem. Jag köpte till exempel ett par riktigt snygga fåtöljer på en second hand-butik som jag har klätt om. Formen och stommen på fåtöljerna är verkligen fantastisk, men tyget som satt på var både fult och trasigt. Här är ett klipp med en liknande fåtölj som får ett nytt tyg.

Nu var jag kanske inte riktigt så duktig som hon i klippet när jag klädde om mina fåtöljer (jag hittade på lite egna tips och trix för att få det snyggt, men alla lösningar är ju bra utom de dåliga, eller hur?), men slutresultatet blev riktigt bra och det är ju det som är det viktiga. Det är väldigt häftigt hur man kan göra om möbler så att de får ett helt annat utseende bara genom att byta tyg. Plötsligt är den en modern möbel, men den har samtidigt en ”själ” (som jag tycker nya möbler saknar).

Jag hittade mina möbeltyger här och det fanns verkligen en massa fint att välja på. Det är ju så när man klär om möbler att man måste tänka på att välja rätt tyg. En fåtölj ska man ju sitta i och då måste det vara ett slitstarkt och tåligt tyg så att det inte går sönder eller blir fult direkt. Jag hade lite svårt att bestämma mig mellan två tyger för jag visste inte riktigt vilket färgtema jag ville köra på, men sedan slog det mig att man ju faktiskt inte behöver ha samma tyg på fåtöljerna. Det kan ju vara riktigt snyggt att ha två fåtöljer som är likadana men i olika färg, eller som i det här fallet olika tyg, så jag bestämde mig helt enkelt för att köpa båda tygerna.

Det blev riktigt snyggt och jag är glad att jag vågade tänka utanför boxen lite. Jag ska försöka få ett bra kort på mina mästerverk sedan. Tygen jag valde heter Tahiti Brun och Marlena Charcoal. Visst är de fina?