Smink: Mina bästa vardagstips

sminkJag älskar att sminka mig men vill helst inte lägga så mycket tid på det. Jag vill helt enkelt att det ska vara enkelt att göra det samtidigt som det ser bra ut. Ska jag ut på festligheter eller klä upp mig lite extra av någon anledning så har jag förstås inget emot att spendera en stund framför spegeln, men det får inte gå till överdrift. På vanliga vardagar vill jag ha en enkel sminkning som går snabbt och som gör att jag ser pigg och fräsch ut, och nu tänkte jag passa på att ge mina bästa tips för en snygg vardagssminkning.

Det första som jag brukar börja med är att dölja eventuella röda prickar och annat med ett täckstift. Jag använder inte foundation eftersom jag helt enkelt inte tycker att det behövs, men det beror ju kanske lite på vilken typ av hud man har. Jag lägger nästan alltid fokus på ögonen när jag sminkar mig oavsett om det är till vardag eller fest, och är det till vardag så börjar jag med att lägga en vit kajal längs undre vattenlinjen (alltså den del av undre ögonlocket som är precis innanför fransraden, mot ögat). Detta gör att ögat ser större ut vilket ger en mer ljus och öppen blick. Sedan läger jag en ganska tunn linje med svart eller brun kajal utanför övre fransraden och suddar den lite med fingret så att den inte blir för skarp. Efter det tar jag en svart eller brun mascara och målar fransarna.

Ögonbrynen färgar jag regelbundet så de målar jag inte. Kindbenen får lite rouge på sig och sedan tar jag eventuellt ett genomskinligt eller ljusrosa läppglans på läpparna. Klart!