Renovering och inredning

Förutom skönhet så har jag ett annat stort intresse och det är renovering och inredning. Det faller sig väl i och för sig ganska naturligt eftersom man skulle kunna säga att det också handlar om skönhet. Jag tycker om att ha det fint omkring mig helt enkelt, och jag är lite av en DIY-person (DIY = Do It Yourself). Jag gillar att måla om fixa och dona och jag tycker att det är roligt att skapa enklare byggprojekt, ibland på egen hand och ibland med hjälp av min pojkvän. Vi har till exempel (med min design och hans snickarkunskaper) byggt en platsbyggd bokhylla som täcker en hel vägg.

När vi byggde den så köpte vi ett laservattenpass, vilket var en stor hjälp för att få hyllplanen raka. Jag tycker att det är en alldeles fantastisk uppfinning. Det är perfekt att använda när man till exempel ska hänga tavlor. I alla fall om man har raka väggar! Jag bodde i en lägenhet en gång som låg i ett gammalt hus, och där fanns inte en rak vägg. Man visste liksom inte om man skulle sätta gardinstängerna i linje med fönstren eller taket. Allt var snett och vint, så där hade man inte hjälp av något vattenpass. En tavla som satt rakt där såg ut att sitta snett, men nu har jag som tur är raka väggar så att jag kan hänga tavlor med laservattenpass. Jag är lite av en perfektionist skulle man väl kunna säga, och tavlor som hänger snett tar verkligen fram perfektionisten i mig!