Inspiration

Jag hittar ständigt ny inspiration när det gäller kläder, och den kan komma från olika ställen. Just nu har jag fått mycket inspiration av en serie som jag tittar på som heter Mad Men som utspelar sig på 60-talet. Jag vet inte om jag nödvändigtvis tycker att deras kläder är så snygga, men det finns liksom en känsla över det hela som jag gillar. Det där med att man skulle vara så proper och elegant och feminin. Och männen är ju fantastisk snygga och stiliga i sina kostymer.

Det är på något vis stämning i hur de klär sig och hur det ser ut som man inte skulle kunna återskapa bara genom att klä sig så själv, för det är helheten man vill åt och den finns inte i dagens samhälle. Däremot har jag som sagt hittat mycket inspiration i det och hur man kan tolka det med dagens mode. Jag har shoppat lite kläder som liksom påminner om eller har drag från 60-talsmodet. Det är mycket raka linjer och stilrent samtidigt som det kan vara ganska färgglatt med brokiga mönster, och man ska inte visa för mycket. Ska man visa något så är det benen, så hellre korta kjolar än djupa urringningar.

Det känns på något sätt väldigt fräscht trots att det hör till en svunnen tid, men det är ju så med mode att det mesta kommer tillbaka fast kanske i en något uppdaterad form. Mad Men är en väldigt bra serie för övrigt, så se den om ni inte redan har gjort det!