Hur mycket lyssnar era föräldrar på er?

Det har varit på ett visst sätt under hela mitt liv, att man fått bilden av att mamma och pappa är de två människor i världen som vet mest och kan mest. Det är de två som har koll på det som man behöver ha koll på och att lyssna på dem är med andra ord något som är både klokt och resultatgivande. Men ju äldre man blir, desto mer börjar man förstå att mamma och pappa inte kan allt, och ibland är det till och med så att de är smått idiotiska i det de påstår.

Min pappa är exempelvis självutnämnd proffsmekaniker, vilket betyder att han har fått för sig att han kan laga det mesta när det gäller motorer och maskiner. I början av min tid som bilägare var det också mycket riktigt honom som jag vände mig till, men det var inte direkt så att problemen med bilen försvann, det blev snarare värre. Trots det fortsatte jag att besöka pappa för konsultation, och fick till slut lämna in bilen eftersom pappa sa att han inte hade de rätta verktygen.

För några veckor sedan så försökte pappa att fixa ett stenskott i rutan på min bil. Det såg bra ut till en början, men efter några dagar så blev området väldigt grumligt och det var svårt att se. Den här gången åkte jag inte till pappa, utan jag åkte istället till Rydsbilglas och fick rutan utbytt. Självklart sa jag inte något till pappa, han kan ju få leva i sin fantasi, men det är lite smålustigt att se hur stolt han är över ett arbete som Rydsbilglas egentligen gjorde!