Huden förändras

Det här med hudvård är en hel vetenskap. Huden förändras under livet och man har därför olika behov beroende på ålder. Och dessutom finns det flera olika hudtyper, så även två personer som är lika gamla kan ha olika behov. Steg ett för att kunna ta hand om sin hud optimalt är att lära känna den. Det spelar ingen roll hur mycket tid och pengar man lägger på hudvårdsprodukter om de inte passar ens hud. Vet man inte själv vilken hudtyp man har så bör man rådfråga en specialist.

När man vet vilken hudtyp man har och vilka produkter som passar den så ska man också räkna in sin ålder. Det är givetvis individuellt hur bra hy man har, och huden kan till exempel åldras snabbare på grund av solskador om man har vistats mycket i solen utan solskydd, men generellt kan man säga att huden börjar bli lite torrare vid 30, lite slappare vid 40 och mer trött, glåmig och rynkig vid 50. Det gäller alltså att använda produkter som tillför rätt saker för det skede som huden befinner sig i. Här finns en bra artikel om ämnet.

Det är alltid bättre att förebygga än att försöka återskapa, men för den sakens skull så ska man ju inte börja med anti-aging-produkter när man är 18, och när det väl är dags att börja så börjar man med en produkt med lätt anti-aging-effekt istället för att lägga dyra pengar på en som har mer effekt än man behöver. Man måste helt enkelt lära känna sin hud, läsa på om hur huden förändras och hitta rätt produkter. Solskydd är för övrigt något som man ska vara noga med under hela livet, och det är förstås av medicinska skäl också!