Favoritplagget: Jeans

Om jag var tvungen att välja ett plagg som jag aldrig skulle klara mig utan så skulle jag utan tvekan svara jeans. Jag är en riktig jeans-människa. Jeans fungerar i nästan alla situationer (okej, kanske inte Nobelfesten) från väldigt enkelt och casual till uppdressat tillsammans med höga klackar, en elegant top och snygga accessoarer. Nu pratar jag om vanliga blå jeans som också är min favorit, men jag gillar även svarta jeans och jeans i andra färger. När det gäller blå jeans så gillar jag de mörka bäst, men ljusblått kan också vara riktigt snyggt och då speciellt på sommaren till en vit och somrig tunika eller top.

Jeansen skapades redan 1872 och blev snabbt populära bland guldgrävare, cowboys och andra arbetare som behövde slitstarka byxor, för det var just det som jeansen var – slitstarka byxor i denimtyg. Jeans är egentligen bara namnet på just de byxorna, och det som vi idag kallar jeanstyg är ju egentligen denimtyg, men jeans har blivit ett annat namn för denim och idag säger man jeansjackor, jeanskjolar och så vidare. Jeansen blev populära världen över när de blev en del av rock’n’roll-kulturen, och under slutet av 1900-talet blev de en modedetalj snarare än arbetskläder. För mig är jeansen ett måste i garderoben!

Här kommer lite härlig inspiration för hur man kan bära olika typer av jeans i olika outfits. Jag älskar kombinationen av kläder som visas 1:07 in i klippet. Så himla snyggt med den svarta kavaj-jackan och en loose top under! Vilken är din favorit?