Dofter!

chanelJag älskar allt som luktar gott och jag tycker om att omge mig med goda dofter. Till favoritdofterna hör bland annat lavendel, ros, muskot, apelsin, kokos, kanel och vanilj. Jag har massor av doftljus, eteriska oljor och annat som sprider väldoft i mitt hem. Det låter kanske som att jag bor i en parfymbutik men så är det inte, för det är ju skillnad på att dofta starkt och att dofta gott.

Jag gillar inte när det blir för stark doft utan det ska finnas i bakgrunden, ungefär som en god parfym. Ni vet hur det är när man träffar någon som luktar gott och hur det är när man träffar någon som har alldeles för mycket parfym på sig. Man ska liksom inte känna att en person doftar parfym utan man ska känna att den doftar gott, och på samma sätt är det i det hemmet. Det ska inte lukta doftljus utan hemmet ska ha en behaglig doft.

Enligt mig passar olika dofter i olika rum, och man bör också hålla sig till en doft per rum så att det inte blir för rörigt. Badrummet har en fräsch doft för att maskera eventuella andra dofter (men absolut aldrig sådan där äcklig spray som finns att köpa!), sovrummet har en lugnande doft, vardagsrummet har en upplyftande doft. Det är ju så med dofter precis som med färger att de påverkar oss på olika sätt.

Jag vill passa på att för säkerhets skull säga att man ska vara försiktig med levande ljus, men å andra sidan så behöver man ju inte alltid ha doftljusen tända för att de ska lukta. Och det finns ju mycket annat som luktar gott också som inte har något med eld att göra!