Den nakna sanningen

När man är intresserad av smink, kläder och annat som hamnar i kategorin skönhet så kan det lätt bli så att man blir stämplad som ytlig. Tyvärr, vill jag säga, för att man är intresserad av sitt yttre betyder ju inte automatiskt att man inte bryr sig om människors inre. Det är ju trots allt inte hur man ser ut som spelar roll utan hur man är. Däremot har jag inga problem att erkänna att jag inte gillar att lämna hemmet osminkad och att en del av mitt självförtroende faktiskt sitter i det ytliga.

Men det säger ju på något sätt mer om hur jag ser på mig själv än hur jag ser på andra, för det är absolut inte så att jag ser ner på någon som är naturlig och osminkad. Tvärtom så tycker jag att det finns en viss styrka i att våga vara naturlig i dagens utseendefixerade samhälle. Men med det sagt så är det inte heller så att jag använder smink och kläder för att passa in eller få uppmärksamhet eller något annat, utan det är ett intresse för mig och jag tycker att det är roligt att sminka mig och sätta ihop olika outfits.

Anledningen till att jag tar upp det här är för att jag tycker att det är viktigt att inte bara sända ut ett budskap som handlar om yta, för tyvärr är det ju många som mår dåligt av dagens skönhetsideal och utseendefixering. Man ser alla kändisar som alltid ser felfria ut, och även fast man vet att de har råd med alla möjliga typer av skönhetsbehandlingar och antagligen har ett helt team av makeupartister så känner man ändå att självförtroendet sjunker en grad. Det tror jag att de flesta kan känna igen sig i faktiskt, och just därför tycker jag att det är så härligt när kändisar lägger ut bilder på sig själva som osminkade och naturliga.

Spana in de här härliga bilderna och boosta ditt självförtroende!